خرید دانه کینوا و دانستن خواص آن

  • 29 شهریور 1401
  • 0 نظر
  • admin

خرید دانه کینوا نیوشا: کینوا یک محصول جدید ارائه شده توسط شرکت دمنوش نیوشا که خواص بسیاری دارد. این محصول به دو صورت دانه کینوا سفید و دانه کینوا رنگارنگ در سبد محصولات شرکت نیوشا قرار گرفته است.

کینوا نوعی گیاه با برگ های پهن و ساقه عمودی است. که یک تا دو متر ارتفاع دارد. این گیاه در برابر شوری ، یخبندان و خشکسالی مقاوم میباشد. و در خاک های کم بازده و فقیر نیز رشد می کند.

کینوا در حقیقت غله واقعی نیست. و آن را نوعی میوه در نظر می گیرند; چون دولپه و شبه غله است. این گیاه در سراسر دنیا توزیع می شود. دانه های این گیاه خواص زیادی داشته و گرد و مسطح هستند. قطر این دانه ها حدود ۱٫۵ تا ۴ میلی متر میباشد. و رنگ آنها متفاوت است. دانه های کینوا میتوانند از سفید تا خاکستری و سیاه، یا زرد قرمز و بنفش باشند. دانه کینوا رنگارنگ نیوشا ، ترکیبی از دانه های کینوا با رنگ های مختلف است.

ترکیبات دانه کینوا

قبل از خرید دانه کینوا ، دانستتن اطلاعات تغذیه ای آن خالی از لطف نیست. دانه کینوا از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های زیادی تشکیل شده است. و بسیار مغذی میباشد.

پروتئین و اسید امینه :

کینوا نیوشا حاوی ۹ اسید آمینه ضروری بدن انسان است. و سرشار از اسیدهای آمینه ایی نظیر لیزین و متیونین است که میزان آنها در غلات بسیار کم است. محتوای پروتئین دانه های کینوا میتواند بین ۱۱ تا ۱۹ درصد باشد.

کربوهیدرات :

نشاسته فراوان ‌ترین و مهم ترین کربوهیدرات موجود در دانه کینوا است. اما کربوهیدارات های دیگری مثل فیبر های محلول و نامحلول نیز وجود دارند. کربوهیدرات های موجود در دانه کینوا بین ۴۸ تا ۶۹ درصد است.

چربی :

میزان چربی دانه های کینوا از ۲ تا ۹٫۵ درصد است. روغن کینوا حاوی اسیدهای چرب ضروری مثل اولئیک اسید، لینولئیک اسید و لینولنیک اسید میباشد.

مواد معدنی :

محتوای مواد معدنی کینوا در مقایسه با گندم ، برنج سفید، ذرت و دیگر غلات بیشتر است. و دارای میزان زیادی کلسیم، منیزیم، آهن، مس و روی است.

ویتامین :

کینوا سرشار از ویتامین هایی مانند کابالامین (ویتامین B12)، ریبوفلاوین (B2)، فولیک اسید (B9)، و تیامین (B1) است. همچنین، حاوی ویتامین های E، Cو D نیز میباشد.

ترکیبات فنولی :

محتوای پلی فنول کل دانه های کینوا بین ۰٫۵ تا ۱٫۸ است. فراوان ‌ترین ترکیب فنولیک در این گیاه فلاونول گلیکوزیدها هستند.

خواص دانه کینوا سفید نیوشا را قبل از خرید دانه کینوا بدانید:

کینوا نیوشا خواص و کاربرد های زیادی دارد. در ادامه به فواید دانه کینوا میپردازیم.

تنظیم قند خون

کینوا یک ماده غذایی است که خواص دارویی نیز داشته و برای سلامتی مفید است. در حقیقت کربوهیدرات های کینوا قند خون، اسید های چرب آزاد و تری ‌گلیسرید ها را کاهش می دهد. کینوا شاخص گلیسمی پایینی نیز دارد. با توجه به تحقیقات غذاهای دارای شاخص گلیسمی پایین، به مرور میزان قند خون و انسولین را افزایش می دهند. و بدین صورت سطح گلوکز و لیپید را بهبود بخشیده. و به کنترل اشتها و کاهش وزن کمک میکنند. این مواد همچنین، مقاومت به انسولین و احتمال بیماری های قلبی عروقی و دیابت را نیز کاهش می دهند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

کینوا فاقد گلوتن میباشد. و به همین علت، برای استفاده بیماران مبتلا به سیلاک یا افراد دارای اختلالات مربوط به گلوتن مناسب است. (سلیاک یک بیماری مربوط به روده است، که گلوتن موجود در غذاها سبب تحریک آن می گردد)

کینوا به عنوان بخشی از رژیم غذایی بدون گلوتن توصیه میشود. درواقع مصرف این ماده عدم تعادل میکروبی روده را مهار کرده و برای بهبود سلامت روده مفید و موثر است.

تسریع کاهش وزن

کینوا حاوی ماده ایی به نام ۲۰- هیدروکسی اکدیزون است. این ماده نوعی اکدی استروئید است که خواص دارویی و متابولیکی موثری بر پستانداران دارد. به همین دلیل کینوا فعالیت ضد چاقی داشته و می توان از آن برای جلوگیری و درمان چاقی به عنوان یک مکمل تغذیه ای استفاده نمود.

تنظیم کلسترول خون

مصرف کینوا میتواند میزان کلسترون خون را کاهش دهد. استفاده از این ماده در رژیم غذایی در جلوگیری و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی عروقی مفید است. همچنین، کینوا دارای میزان زیادی ویتامین E، آهن، منیزیم، روی، ساپونین ها و فیتواستروئیدها میباشد. که همگی این مواد خاصیت کاهش کلسترول خون را دارند.

افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی

دانه های کینوا مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارند. این آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی در ترکیبات دانه های کینوا، می توانند از بروز استرس اکسیداتیو پیشگیری کنند. درحقیقت دانه های کینوا با کاهش پراکسیداسیون لیپید و بالا بردن ظرفیت آنتی اکسیدانی خون و قلب، کلیه، ریه و پانکراس، به عنوان یک عامل محافظ عمل میکنند.

بهبود عملکرد کبد

بر اساس تحقیقات، دانه کینوا قابلیت کاهش سطح سرمی آنزیم های کبدی را داشته. و میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی کبد را به سطح طبیعی برمیگرداند. مطالعات آسیب شناسی بافت کبد نیز این نتیجه را تأیید نموده اند. کینوا میتواند در برابر آسیب کبدی ناشی از CCl4 از کبد محافظت نماید.

تسکین علائم یائسگی

دانه های کینوا در کاهش علائم های مربوط به یائسگی موثر هستند. بر اساس آزمایش و تحقیقات انجام شده بر روی ۳۴ زن در طول ۴ هفته مشخص شد که می توان برای درمان فرآیند التهابی زنان یائسه، کینوا را در نظر گرفت. چرا که تغذیه با کینوا می تواند میزان نشانگر التهابی IL-6 را کم کند.

تنظیم فشار خون

پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن میباشد و در کنترل ضربان قلب و فشار خون تاثیر گذار است. کینوا نیز سرشار از مواد مغذی مختلف نظیر پتاسیم، کلسیم، آهن و ویتامین است. اساس تحقیقات صورت گرفته کینوا در کنترل و کاهش فشار خون تاثیر گذار است.

روش مصرف پس از خرید دانه کینوا سفید نیوشا

۱ – یک پیمانه دانه کینوا نیوشا خام را در یک آبکش مناسب میریزیم. و خوب آبکشی میکنیم. درواقع دانه های کینوا دارای پوشش تلخی هستند. به همین علت، قبل از پخت، باید آن ها را خوب بشوئید.

۲ – دانه های کینوا شسته شده را با مقداری آب در قابلمه ریخته و هم میزنیم. پس از جوش آمئن آب، شعله را کم میکنیم تا دانه ها به آرامی پخته شوند. و آب آن تمام شود. توصیه می شود دانه های کینوا را برای حدود ۶ ساعت در آب بخیسانید. سپس، آب آن را دور ریخته، دانه ها را آبکشی نموده و بپزید. اینکار باعث میشود که دانه های کینوا بسیار سریع ‌تر بپزند.

۳ – پس از پختن کینوا آن را از روی حرارت برداشته. و چند دقیقه در کناری میگذاریم تا کمی خنک شود. سپس، درب قابلمه را برداشته و آن را آرام با چنگال هم میزنیم.

۴ – در نهایت می ‌توان از نمک، آبلیمو، انواع ادویه و یا گیاهان تازه، زیتون و … به عنوان چاشنی برای مصرف استفاده کرد.

موارد قابل توجه در استفاده از دانه کینوا نیوشا

هنگام خرید دانه کینوا به این موارد توجه کنید:

بهتر است در زمان بارداری و شیردهی، برای احتیاط بیشتر، از مصرف زیاد این ماده پرهیز کنید.

افرادی که نسبت به دیگر غلات نظیر گندم و برنج حساس هستند، ممکن است به کینوا نیز حساسیت داشته باشند. اگر به غلات حساسیت دارید، لازم است با پزشک خود پیش از مصرف کینوا مشورت کنید.

بعضی از افراد گزارش کرده اند که پس از مدتی عدم تحمل یا حساسیت به کینوا در آنها ایجاد شده است. این اتفاق اغلب به علت وجود ساپونین رخ می دهد. با خیساندن و یا تفت دادن دانه های کینوا قبل از پخت، میتوان ساپونین آن را از بین برد.

در نهایت به طور کلی، هر شخص ممکن است نسبت به گیاهان و ادویه ‌های خاصی دچار حساسیت باشد. که البته این واکنش‌های آلرژیک عوارض جانبی مزمن یا حاد ایجاد نمی‌کنند. و پس از شناسایی ماده حساسیت‌ زا و قطع مصرف آن‌، عوارض ناشی از آلرژی برطرف خواهد شد.که این حساسیت ها باید توسط شخص یا پزشک تشخیص داده شوند. پس با خیال راحت اقدام به خرید کینوا با برند نیوشا کنید.

به نظر شما این پست خوب بود؟ اگر پسندیدید حتما امتیاز دهید!
Rate this post
نوشته های مرتبط